Bästa Odds Utan Licens

När du ska välja spelbolag är det förstås viktigt att ta hänsyn till vilket av dem som erbjuder de bästa oddsen. Och för att ta reda på det behöver du ha lite koll på hur odds fungerar och vilka sporter du vill satsa på. Denna sida fungerar som en guide till hur du kan hitta de spelbolag som har bäst odds för betting utan licens. Vi kommer att ta upp både vilka typer av odds som finns, hur oddsen i olika länder ser ut och hur vi kan hjälpa dig att hitta de bästa alternativen. Läs vidare för att lära dig mer om odds och hur du hittar den bästa bettingsajten för just dina behov!

Bästa Odds Utan Licens

Olika typer av odds

Det är viktigt att känna till att det finns en hel del olika odds att välja mellan. Och de varierar förstås beroende på vilka sporter du vill satsa på. Oddsen sätts utifrån sannolikheten att något ska inträffa, och för att kunna bestämma aktuella odds tar bettingsajterna hjälp av olika analysverktyg och tillgänglig statistik. Fotboll är en av de allra populäraste sporterna att spela på, och har därför också flest typer av odds att välja mellan. Nedan kan du läsa om de vanligaste oddsen du kan satsa på i fotboll.

1 X 2

Detta innebär att du kan satsa på ett av tre möjliga utfall. Antingen att något av lagen vinner matchen, eller att det blir oavgjort. En etta innebär att du satsar på att hemmalaget vinner, ett kryss att du tror att matchen blir oavgjord, och en tvåa att du tror att det i stället blir bortalaget som blir dagens segrare.

Dubbelchans

Om du väljer dubbelchans kan du istället spela på två av de tre möjliga utfallen ovan. Det ger dig en större chans att vinna, men i gengäld kommer också oddset att vara lägre vilket inte ger upphov till lika stora vinster om du gissar rätt.

Resultat

Resultat är ett annat populärt insatsalternativ. Då gäller det att du gissar rätt på det exakta resultatet av matchen. Det är förstås svårare att pricka rätt än vilket lag som vinner, och därmed kan du ta hem riktigt fina prissummor om du trots allt lyckas.

Över/under

Vill du satsa på något mer specifikt än bara vilket lag som vinner så kan du satsa på över/under. Det innebär att du spelar på om det blir över eller under ett visst antal mål, hörnor eller gula kort under matchens gång.

Spela på olika händelser

Det går också att spela på en hel del olika händelser i matchen. Några exempel är antal gula kort, att båda lagen gör mål och när nästa hörna eller inkast inträffar. Detta ger dig ännu fler alternativ att satsa på, och kan bli riktigt lönsamt om du har bra kunskap om de båda lagens aktuella form.

Odds i olika länder

När du ska jämföra odds mellan olika bettingsajter utan licens är det viktigt att du känner till de olika oddsformaten. Alla länder använder sig nämligen inte av samma format, vilket gör det svårare att jämföra dem med varandra.

I Sverige och större delen av Europa använder vi oss av decimaler, vilket många anser vara det enklaste oddsformatet. Ett odds på 2.0 representerar till exempel din insats, inklusive den potentiella vinsten om du prickar rätt. Oddset multiplicerat med insatsen ger dig den summa du kommer att få insatt på ditt spelkonto vid en vinst. Vid en insats på 100 kr och ett odds på 2.0 tar du alltså hem 200 kr.

I Storbritannien använder man sig däremot av bråkformat, som visar din vinstsumma om du gissar rätt i förhållande till insatsen. Ett brittiskt odds kan till exempel se ut såhär: 7/2. Siffran sju representerar då hur mycket du vinner, medan siffran två representerar hur mycket du satsat.

Det tredje vanliga oddsformatet är det amerikanska, som visas antingen som ett positivt eller negativt tal. Det positiva talet fastställer hur mycket du kan vinna vid en insats på 1 000 kr (eller annan valuta), medan det negativa talet fastställer hur mycket du behöver satsa för att vinna 1 000 kr.

Tips för att jämföra odds mellan olika spelbolag

För att kunna jämföra oddsen mellan olika spelbolag måste de antingen anges i samma format, eller så måste du räkna om dem till något av formaten ovan. Du måste också se till att du jämför samma sport och marknad, så att jämförelsen blir korrekt. Det kan vara både tidskrävande och lite krångligt att jämföra odds för betting utan licens, i alla fall om du är nybörjare på sportsbetting. Då är det bra att veta att det finns många jämförelsesajter online som listar aktuella odds på de största bettingsajterna världen över. Ju mer du lär dig om odds och sportsbetting, desto bättre kommer du också att bli på att avgöra vad som är ett bra odds och inte. En riktigt bra spelare läser också på mycket om den sport han eller hon satsar på. Genom att känna till vilka spelare som deltar i matchen, hur laget spelat den senaste tiden och andra faktorer som kan påverka resultatet blir det lättare för dig att förutspå hur matchen kommer att gå.

Vi hjälper dig att välja

Vårt mål är att guida dig till de bästa bettingsajterna utan svensk licens, och en faktor vi tittar noga på är förstås hur bra odds varje sajt erbjuder. Om du väljer någon av våra rekommenderade sajter för betting utan licens kan du därmed vara säker på att få tillgång till några av de bästa oddsen på marknaden. Vi väljer ut bettingsajter både med och utan licens, så att du hittar de bästa alternativen med fler bonusar, ett större urval av sporter och riktigt bra odds. Ta chansen att bredda horisonten och upptäck utländska bettingsajter. De ger dig betydligt fler valmöjligheter som tar spelandet till en helt ny nivå!