Typer av betting hos bolag utan svensk licens

Att satsa på sport och andra händelser hos ett bettingbolag kräver lite kunskap om hur odds och marknader fungerar. Detta gäller oavsett om du spelar på en svensklicensierad sajt eller hos ett bolag utan svensk licens. Men eftersom utbudet blir betydligt större om du besöker internationella sajter är det extra viktigt att ha koll på de grundläggande begreppen innan du sätter igång att satsa riktiga pengar. Här på sidan har vi därför samlat de mest populära typerna av betting som finns hos bolag utan svensk licens. Det handlar om sportsbetting, betting på event och händelser samt livebetting. Genom att veta vad dessa begrepp innebär kan du få en perfekt start på spelupplevelsen på en ny utländsk bettingsajt!

Kort om odds

Om du inte har sysslat med betting tidigare kanske du är lite osäker på hur det här med odds fungerar. Det är inte så svårt som det kan verka vid första besöket på en bettingsajt. I Sverige visas oddsen i decimalform, och utgör förhållandet mellan insats och vinst. Ett odds på 2.0 ger dig till exempel 200 kr tillbaka om du satsar en hundralapp. Låga odds innebär en hög sannolikhet att vinna, medan höga odds innebär att sannolikheten att vinna är låg. För att öka dina vinstchanser är det bra att granska olika odds i de sporter du gillar innan du börjar satsa. Jämför dem också gärna mellan olika spelsajter, för att spela på den som erbjuder de bästa alternativen. Tänk bara på att oddsen på sajter från Storbritannien och USA ser lite annorlunda ut. De brittiska oddsen anges i bråkformat, medan de amerikanska är antingen negativa eller positiva.

Sportsbetting

Den allra vanligaste typen av betting hos bolag utan svensk licens är utan tvekan sportsbetting. Du kan satsa på alla möjliga sporter, allt ifrån klassikerna fotboll och ishockey till lite mer ovanliga futsal och dart. Fördelen med att spela på en sajt utan svensk licens är också att du ofta kan få tillgång till fler sporter än vad som erbjuds i Sverige. Dessutom kan det också finnas fler odds att välja mellan.Beroende på sport kan de olika marknaderna och oddsen skilja sig åt ganska mycket. När det gäller till exempel fotboll är det vanligast att man satsar på om ett lag vinner matchen, förlorar matchen eller om det blir oavgjort. Men det går också att satsa på antal mål, vilka spelare som gör målen och om det blir några straffar. Bettingbolagen anpassar helt enkelt oddsen och de möjliga insatserna efter respektive spels regler. Därför är det bra om du kan spelreglerna innan du börjar satsa pengar på en ny sport online.

Betting på event och händelser

En hel del bolag utan svensk licens erbjuder också betting på olika slags event och händelser. Till exempel kan du varje år satsa på vem som vinner Eurovision. Det brukar också finnas möjlighet att lägga ett bet på vem som blir nästa amerikanska president, vem som vinner olika TV-program som Idol och Masterchef samt hur mycket regn det blir på midsommar. Det finns ingen måtta på fantasin när bettingbolagen kommer på nya odds att satsa på, och det kan faktiskt vara lite kul att försöka gissa rätt om du hejar på någon särskild favorit i ett TV-program eller bara har en känsla av att midsommar återigen regnar bort.

Livebetting

Livebetting är en nyhet som dykt upp de senaste åren, både på svenska spelsajter och hos bolag utan svensk licens. Det är en revolutionerande spelform som innebär att du kan satsa på olika matcher och sporthändelser samtidigt som de pågår. Då har du chansen att se lagets form och analysera vad som händer i matchen, vilket kan öka dina möjligheter att vinna. Det kan ju hända att ett lag är helt ur form under en match, något som det kan vara svårt att förutse innan matchen börjar. Därför är livebetting extra spännande, och mycket kan även hända under matchens gång. Bäst chans att vinna har du om du ser hela matchen för att ha tillgång till så mycket bakgrundsfakta som möjligt om de båda lagen.Oddsen ändras också hela tiden beroende på vad som händer i matchen eller tävlingen. Och du kan satsa på olika händelser ända tills matchen avslutas. Många bolag utan svensk licens som erbjuder sportsbetting direktsänder också stora matcher direkt online. Det är en perfekt lösning om du inte har tillgång till någon TV för tillfället, eller om du helt enkelt inte har de kanaler som sänder matchen i fråga.Nu när du har koll på olika typer av betting hos bolag utan svensk licens kan du sätta igång att spela. Välj gärna någon av våra rekommenderade utländska bettingsajter där du får fler bonusar och kan välja mellan fler sporter och marknader än i Sverige.