Så fungerar betting utan svensk licens

Det är lätt att tro att man som svensk inte får spela på en bettingsajt utan svensk licens. Men det går i många fall helt utmärkt. Det enda den svenska licensen innebär är att övriga bettingsajter inte får marknadsföra sig till svenska spelare. Däremot kan du själv leta upp valfria sajter som erbjuder betting utan svensk licens. Är du nyfiken på hur det fungerar när man spelar på odds utan svensk licens är det bara att läsa vidare. Det finns nämligen en hel del fördelar jämfört med att bara nöja sig med det svenska utbudet.De flesta utländska sajter är tillgängliga för alla svenska spelare, och du kan själv välja om du vill spela på en sajt med licens inom eller utanför EU. Utländska spelsajter erbjuder också fler bonusar, tävlingar och kampanjer, samtidigt som du får tillgång till ett enormt utbud av sporter och marknader som många gånger har ännu bättre odds än de svenska operatörerna.

Tillgängligt för alla svenska spelare

Som vi nämnde ovan är nästan alla spelsajter över hela världen tillgängliga för oss svenskar. Det enda undantaget är de som förbjuder spelare från vissa länder. Du kan få information om detta under sajtens villkor, där det brukar finnas en lista med alla de länder som inte har tillåtelse att spela där. Sverige brukar dock sällan ingå i dessa listor, och det finns mängder av utländska sajter där du kan satsa på betting utan svensk licens över hela världen. Däremot får du räkna med att de inte är översatta till svenska. Majoriteten finns på engelska, så har du någorlunda koll på detta världsspråk är det inga som helst problem att satsa på betting utan svensk licens!Det är i teorin möjligt att även spela på sajter som inte tillåter svenska spelare. Detta genom att använda sig av en VPN-tjänst som simulerar en IP-adress i ett annat land. Men det är ingenting vi rekommenderar. Skulle det upptäckas finns nämligen risken att du förlorar dina vinster. Det finns ändå tillräckligt med sajter som erbjuder betting utan svensk licens för att du ska ha hundratals alternativ att välja mellan.

Licens inom eller utanför EU

Innan du letar upp en bra sajt för betting utan svensk licens måste du bestämma dig för om du vill att den ska ha licens inom EU eller inte. Den uppenbara fördelen med att välja en bettingsajt inom EU är att du inte behöver skatta på några vinster. Leta gärna efter en sajt med licens från Malta Gaming Authority, Gibraltar Gambling Commission eller Cyprus Gaming Commission. Dessa tre spelmyndigheter har gott rykte både bland spelarna och bettingsajterna, vilket innebär att du kan känna dig trygg på de spelsidor som är licensierade av någon av dem.Väljer du däremot att satsa på betting utan svensk licens på en sajt utanför EU kommer du behöva betala 30 % i skatt på dina vinster. Här får du göra en noggrann avvägning om du tycker det är värt det eller inte. Många utländska bettingsajter erbjuder en hel del fördelar och ofta också andra sporter som inte finns tillgängliga på sajter inom EU. Ibland kan du också få regelbundna bonusar som kanske till och med väger upp de pengar du förlorar genom att behöva betala skatt till den svenska staten.

Fler bonusar och erbjudanden

Det fanns en tid då bettingbonusar delades ut riktigt frikostigt. Men när den svenska spellicensen infördes blev det ett abrupt slut på roligheterna. Spelinspektionen bestämde nämligen att alla svenska spelsajter bara får erbjuda en enda bonus, och då fick alla erbjudanden förutom välkomstbonusen dras tillbaka. Anledningen till beslutet är att man vill uppmana spelarna att spela mer ansvarsfullt, och försöka minska risken för spelberoende. Spelinspektionen tror nämligen att personer som inte kan kontrollera sitt spelande kan triggas av upprepade bonuserbjudanden, vilket skulle göra att de spelar för mer än de hade tänkt sig från början.Nackdelen med den svenska licensen är att bonusbegränsningen drabbar alla spelare. Även de som inte har några spelproblem. Men väljer du att satsa på betting utan svensk licens kan du komma runt begränsningen och utnyttja fler bonusar och kampanjer precis som tidigare. Tänk bara på att noga läsa igenom villkoren för varje bonus. I vissa fall kan det stå att den inte är tillgänglig för svenska spelare, och då är det bara att leta vidare. Många sajter som erbjuder betting utan svensk licens har ingenting emot svenska spelare. Däremot har de valt att helt enkelt inte ge sig in på den svenska bettingmarknaden med allt vad det innebär.

Större utbud av sporter och marknader

Du som är lite bekant med sportvärlden känner säkert till hur stor skillnad det är mellan olika sporters popularitet i olika länder. I Sverige älskar vi till exempel fotboll och ishockey, medan man i USA fokuserar mycket på amerikansk fotboll samtidigt som britterna går igång på sina klassiska hundkapplöpningar. Genom att spela på sajter som erbjuder betting utan svensk licens kan du få tillgång till ett betydligt större utbud av alla möjliga sporter. Har du någon favoritsport som du inte hittar på de svensklicensierade sajterna lönar det sig alltså att leta utanför landets gränser. Många gånger kan du också hitta marknader och odds som skiljer sig från de som finns på de svenska sidorna. Detta ger förstås ytterligare en dimension till spelupplevelsen, och du som är riktigt intresserad av sportsbetting kan verkligen utveckla ditt intresse på en spelsajt med betting utan svensk licens.Nu när du vet lite mer om hur det fungerar att spela på en bettingsajt utan svensk licens kan du kolla in våra rekommenderade sidor. Vi har valt ut de bästa alternativen med licens både inom och utanför EU. Det innebär att du kan satsa på betting utan svensk licens på de bästa spelsajterna i världen. Helt lagligt, med mängder av bonusar och ännu fler sporter att välja mellan!